2014. szeptember 10., szerda

A kúltúrák találkozása

Tegnap egy "asadora" voltam hivatalos, Gabit búcsúztattuk, indult vissza Brazíliába.

A különleges az volt a tegnap estében, hogy mind az elöételben, mind a megsütött húsok között igazi Hungarikumok is rejtöztek.

Buenos Airesben, a Hungáriában (az itteni magyar kolónia központja) 6 magyar fiatal fogott össze, megvettek egy töltögépet és töltik a kolbászt, hurkát..

Tehát az elöétel, mindig csak kis csipegetnivaló, itt kis kolbászkarikák, sajtkockák, egy kis chips és mindenki rájárt a kápsztasalátás tálra is, ami tulajdonképpen egy nagy bödön volt, mert nem találtunk nagyobb tálat.


Csipegettünk


Sajt és kolbász


Hungarikum


Amikor elkészültek a húsok, szépen sorban kaptuk öket, elöször a kolbászkákat (salchicha parrillera). Aztán jött a véres hurka, szintén helyben készített (a legfinomabb amit valaha ettem!), aztán a szintén helyben készült májashurka.
A következö egy szép szelet disznóhús volt, de itt már majd´ kipukkadtunk! pedig ekkor jött a legjobb rész.. a marhahús.
Elöször a "colita de cuadril" (marhafelsál) aztán pedig az vacsora legjobb része, a "lomo" (bélszín). Tökéletes volt, isteni véres lette, puha, mint a vaj és finom szaftos volt!!



Midehhez csak salátát és a grillen sült krumplit és édeskrumpilt, sülthagymát ettünk, ez a legjobb módja, hogy az emberbe a lehetö legtöbb hús férjen

A poharaink  mindig szépen vöröborral volt töltve, ami a legjobb párosítás a hússal, desszertre meg finom fagyit ettünk.

Köszönjük a vendéglátát! ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése