2014. október 11., szombat

Magyar hetek..

Legalább is, a konyhában.
Amikor rád tör az ellenállhatatlan vágy, hogy egy bizonyos dolgot egyél, nincs más hátra, mint elkészíteni vagy megszerezni.
Így készült a konyhában lecsó TV paprika nélkül, paprikás krumpli magyar kolbász nélkül és túrós palacsinta túró és tejföl nélkül és tejfölös uborkasaláta is is készült...- tejföl nélkül..

A paprikát itteni, hasonló színü, de hosszúkásabb volt. Ízre egyébként hasonló lett, a magyar lecsó talán kicsit édesebb.

A paprikás krumpli is majdnem olyan volt, mint az otthoni, a kolbász itteni volt.. hát én nem éreztem az ízét.

A túrós palacsinta már nehezebb volt, túró helyett ricottát használtam, tejföl helyett meg Crema de leche-t (tejkrém), csak a ricotta hígabb, mint a túró, a krema de leche pedig olyan mint a tejszín, és mivel ez így nagyon folyós lett, föleg valamilyen sodóra hasonlított, mintsem töltelékre. Persze citrom is került bele, a palacsinta meg palacsinta, az ugyan olyan lett.
Szóval kevésbé "otthoni ízü" lett a palacsintám, de finom, föleg dulce de lechevel :)

Az uborkasaláta ugyan olyan mint otthon. Folyósabb, de finom :)

Föztem gulyás levest is, ami még finomabb lett mint otthon. Jobb a hús, gyorsabban fö puhábbra. Tény, hogy ha az ember nem szerez pirospaprikát, akkor bármilyenm jó lehet a hús, abból nem lesz gulyás. De hiába lett finom, sehogy sem lesz olyan jó, mitha Mama fözné nekem otthon.

Nem csak az otthoni ízek hiányoznak, az itteniekkel sem tudok betelni.
Ilyen az empanada.
Sok sok fajtája létezik, de az örök klasszikus ami a kedvencem, az a húsos. Marhahús és apróra vágott zöldség (paprika, hagyma), konyhánként változik, hogy van-e benne keménytojás vagy mazsola, olajbogyó vagy más. A füszerezés só, bors, de ez is változik.
Ezt a tölteléket leveles tészta lapokra tesszük és félhold alakba hajtogatjuk és bezárjuk, hogy ne csöpögjön ki a töltelék.


A töltelék lehet csirkéböl, kukoricából (ez tucumani területröl jön), disznóhúsból, sonka-sajttal töltve, vagy vegetáriánus is lehet, spenóttal, brokkolival stb-vel töltve.

Másik örök kedvenc, amit sehogy nem lehet szerezni Magyarországon, az az alfajor.
Ha tárgyilagosak akarunk lenni, akkor az csak egy linzertészta karamellel töltve és csokival vagy porcukorral bevonva.
Elvileg, ez az alfajor. Gyakorlatilag viszont a világon a legfinomabb édesség. Ahogy keksz szétomlik a keksz a szádban, ahogy érzed a dulce de leche ízét a szádban, ahogy a cukor vagy a csoki elolvad az ujjaid alatt.. csodálatos.


Az alfajornak is vannak már variánsai, de ezek a legjobbak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése